Yurt Dışı Birim Desteği
Yurt Dışı Birim Desteği

Yurt Dışı Birim Desteği Tüm Grup Danışmanlık 

2010/6 sayılı Yurt Dışı Birim, Marka ve Tanıtım Faaliyetleri Desteği, Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulmuş bir faaliyettir. Genel amacı firmaların yurtdışında gerçekleştirmiş oldukları tanıtım faaliyetleri, yurtdışında firmalarına ait açmış oldukları birim ve ofisler için kira giderlerini ve marka tescil giderlerini destekleyen bir faaliyettir. Türkiye’de ticari faaliyet gösteren firmaların, yurtdışında gerçekleştirmiş oldukları girişimleri destekleyerek ihracatı artırmaya yönelik bir plan uygulanmaktadır.

Sizlere bahsedilen program ile ilgili profesyonel bir şekilde destek sunmakta olan firmamız Tüm Grup Danışmanlık ile, konu hakkındaki bütün detaylı bilgilere kolay bir şekilde ulaşabilecek ve sonrasında başvurularınızı sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebileceksiniz.

Yurt Dışı Birim Desteği Başvuru Şartları Nelerdir?

Kira Desteği

Türkiye’de faaliyet göstermekte olan bir şirket doğrudan yurtdışında bir birim açabilir. Ya da bu şirketin yurtdışındaki uzantı ve şubeleri de yurtdışında birim açabilir. Önemli olan yurtdışındaki şirket ile Türkiye içerisindeki şirket arasında bağ olmasıdır ve yurtdışındaki şirketin Türkiye’de bulunan şirketten daha sonra açılmış olması şartıdır. Bu sayede yurtdışında açılan birimlere kira desteği sağlanmaktadır. Ayrıca bu destekten yararlanan birimlerde, Türkiye’de üretilmiş olan ürünlerin pazarlanması şartı bulunmaktadır.

Tüm bu destekten faydalanan Sınai ve ticari şirketlerin yurtdışında açmış oldukları birimlerin kira bedelleri, yurtdışında açılmış olan birimin bir mağaza olması durumunda %50 oranında, yıllık en fazla 120.000 ABD Dolarına kadar olan kısmı desteklenir. Eğer açılan birim bir ofis, depo ve showroom tarzı bir birimse, %50 oranında, yıllık en fazla 100.000 ABD Dolarına kadar olan kısmı desteklenmektedir.

Ticari şirketler ve yurtdışında bu şirket ile arasında bağ bulunan şirketler tarafından yurtdışında açılmış olan birimlerin kira giderleri ise, açılmış olan birimin bir mağaza olması durumunda %40 oranında ve yıllık en fazla 100.000 ABD Dolarına kadar olan kısmı, eğer açılan birim bir ofis, depo ve showroom tarzı bir birimse %40 oranında ve yıllık en fazla 75.000 ABD Dolarına kadar olan kısmı desteklenerek bu faaliyet kapsamında karşılanmaktadır.

Tescil Gider Desteği

Faaliyet kapsamına giren şirketlerin, yurtiçindeki marka ve tescil haklarının yurtdışında korunması kapsamında oluşan giderlerin %50 oranında ve yıllık en fazla 50.000 ABD Dolarına kadar olan kısmı desteklenmektedir.

Tanıtım Gider Desteği

Faaliyet kapsamında bulunan ve yurtdışında birimi bulunan şirketlerin, Türkiye’de üretilen mallar ve ürünler için yurtdışında gerçekleştirilen reklam ve tanıtım giderlerinin %60 oranında ve yurt dışı birimine sahip olunan her bir ülke için yıllık en fazla 150.000 ABD Dolarına kadar olan kısmı desteklenmektedir.

Yurtdışında birimi bulunan ancak, reklam ve tanıtım yapmak istediği ülkede birimi bulunmayan şirketlerin yurt içi marka tescil belgesi bulunması durumunda ve desteğe ihtiyaç duyulan ülkede marka tescil belgesine sahip olunması ya da marka tesciline sahip olmak için başvurulmuş olması durumunda, o ülkede yapılacak olan reklam, tanıtım ve pazarlama giderlerinin %60 oranında ve yıllık en fazla 150.000 ABD Dolarına kadar olan kısmı desteklenmektedir.

Yurtdışında herhangi bir birimi bulunmayan ancak, yurt içi marka tescil belgesine sahip ve desteğe ihtiyaç duyulan ülkede marka tescil belgesine sahip ya da başvuruda bulunmuş olan şirketlerin, Türkiye’de üretilmiş ürünlerin reklam, tanıtım ve pazarlama giderlerinin, %60 oranında ve yıllık en fazla 250.000 ABD Dolarına kadar olan kısmı desteklenmektedir.

Yurt Dışı Birim Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Şirketler Yurt Dışı Birim Desteğinden faydalanmak için gerekli olan bütün belgeler ile birlikte halihazırda üyesi bulundukları İBGS’ye başvuru yapmalıdırlar. Daha sonraki süreç İş Birliği kuruluşlarının Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığına başvuru yapmaları ile devam etmektedir.

Tüm bu destek ve faaliyet, Türkiye’de üretilen ürünlerin yurt dışına pazarlanmasında kolaylık oluşturmak amacıyla ortaya koyulmuştur. Örneğin baskılı tshirt üreten ve pazarlayan bir şirketseniz, tüm gerekli bilgiler ve belgeler ışığında bu destekten yararlanarak yurt dışında birim açabilir ve ihracat yapabilirsiniz.

ÇEREZ BİLGİLENDİRMESİ Deneyiminizi geliştirmek için sitemizde çerezleri kullanıyoruz. Detaylı bilgi için K.V.K.K. Aydınlatma Metni sayfasını ziyaret edebilirsiniz.