Mesleki Eğitim Sertifikaları
Mesleki Eğitim Sertifikaları

Mesleki Eğitim Belgesi

                İş akışının kalitesini ve devamlılığını sağlamak, tehlikeli durumlardan kaçınabilmek ve diğer bütün standartlar için, Mesleki Eğitim Kanunu’na göre mesleki eğitim alınması zorunlu bir hale getirilmiştir. Yani Mesleki Eğitim Kanunun belirlemiş olduğu mesleklerde çalışan kişilerin, çalıştıkları alan ilgili bir uzmanlık belgelendirmesine sahip olmaları gerekmektedir.

                Mesleki Eğitim Kanunu’na göre Mesleki Eğitim Belgesi alması gereken bazı meslekleri şu şekilde sıralayabiliriz;

Çelik Yapılandırmacı, Alçı Plaka Asma Tavan, Alçı Levha ve Profil Uygulama, Doğalgaz Yakıtlı Kalorifer Ateşçisi, Dış/İç Cephe Kaplama ve Yalıtım, Havuz Suyu Operatörlüğü, İlk Yardım, İnşaat Boyacılığı, Talaşlı İmalat, Sondaj İşçiliği, Beton Pompa Operatörlüğü, DÖKÜM İŞLERİ, Isıtma ve Gaz Yakıcı Cihazlar Teknik Servis, Makine Bakım ve Onarım, Beton Santral İşleri, Kalite Kontrol Elemanı, Bilgisayarlı Makine (CNC) Operatörü, Endüstriyel Cam, Taşocağı Kırma-Eleme Tesis Operatörlüğü ve Bakim, Görüntü Ses Sistemleri, Yüzey Temizleme, Isıl İşlemci, PVC Doğrama İmalat ve Montaj, Metal Yüzeylerde Boyama, Mobilya Döşeme İmalatçısı, Endüstriyel Bakım Onarım, Ahşap Üst Yüzey İşlemcisi, Yapı Dekorasyon, Mobilya İmalatçısı, Ahşap İskelet İmalatı, Haberleşme Sistemleri, Elle Taşıma, Beton - Betonarme İşleri, Isıtma ve Doğal Gaz İç Tesisatçılığı, Lojistik elemanı, Baskı Öncesi, Montaj, Zemin İyileştirme ve Güçlendirme Operatörlüğü, Topoğrafya Hizmetleri, Sıhhi Tesisat, Deri İşleme, Elektrik Tesisat ve Pano Montörlüğü, Yangın Eğitimi Kurs Programı, İskele Kurulum Elemanı, Ahşap Kalıpçı, Duvarcı, Alçı Sıva Uygulayıcısı

Mesleki Eğitim Belgesi Nasıl Alınır?

                Mesleki Eğitim Belgesi alabilmek için yukarıda bahsettiğimiz mesleklerden birinde SGK’lı olarak çalışılması gerekmektedir. Ayrıca meslek hakkında gerekli bilgi ve donanıma sahip olunması gerekmektedir. Bundan sonra gerekli olan belgeler ile birlikte başvurular gerçekleştirilebilir. Uzun ve zorlu olacak bu süreçten kolay bir şekilde kurtulmak ve hiçbir zorlayıcı prosedüre takılmamak için bir belgelendirme ve danışmanlık firmasından yardım almanız sizin için oldukça iyi seçim olacaktır. Başvuru sonrası yapılacak olan eğitim ışığında tabi tutulacağınız sınav sonrası, belgenize sahip olabileceksiniz.

                Bahsettiğimiz mesleklerde çalışmakta olan ve Mesleki Eğitim Belgesine sahip olmayan kişilerin, belgelerini almadan çalışmaya devam etmemeleri gerekmektedir. En kısa sürede başvurularını yaparak belgelerini almaları gerekmektedir. Ortalama olarak 40 saatlik bir eğitim sonucunda girdiğiniz sınav ile bu belgeye sahip olabilirsiniz. Belgenizi bir belgelendirme kuruluşundan ya da Halk Eğitim Merkezlerinden alabilirsiniz. Belgelendirme ve danışmanlık yapmakta olan firmalar, sizlere bütün detayları ayrıntılı bir şekilde anlatarak gerekli eğitimleri verecek ve sonucunda belgenizi almanıza ön ayak olacaktır.

Mesleki Eğitim Belgesi için İDCERT

                Mesleki Eğitim Belgesine en sorunsuz şekilde firmamız İDCERT aracılığı ile sahip olabilirsiniz. Sizlere gerekli eğitimler ve belgelendirmenin yanında son derece profesyonel bir danışmanlık hizmeti sunmakta olan firmamız, deneyim ve tecrübeleri ile sizlere her konuda yardımcı olmaktadır. Bu belge ve diğer bütün hizmet ve eğitim belgeleri için firmamız İDCERT’i tercih edebilirsiniz. Alacağınız sorunsuz hizmet sayesinde en kolay ve problemsiz şekilde bu belgelere sahip olabilirsiniz.

ÇEREZ BİLGİLENDİRMESİ Deneyiminizi geliştirmek için sitemizde çerezleri kullanıyoruz. Detaylı bilgi için K.V.K.K. Aydınlatma Metni sayfasını ziyaret edebilirsiniz.