Geleneksel Girişimci Destek Programı
Geleneksel Girişimci Destek Programı

Geleneksel Girişimci Destek Programı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı tarafından, girişimcileri desteklemek amaçlı kurulmuş bir destek programıdır. Günümüzde pek çok insan bu geleneksel girişimci destek programından faydalanarak yeni bir iş kurmayı ya da var olan işini geliştirmeyi hedeflemektedir. Geleneksel Girişimci Destek Programı; kuruluş destekleri, performans destekleri ve sertifika desteklerini kapsar. Özellikle uzun süredir bir iş kurma hayaline sahip olanlar, ihtiyaç duydukları destek ödemesine KOSGEB’in bu programı sayesinden ulaşabilirler. Bunun yanı sıra küçük ve orta ölçekli işletmelerde sağlanan bu desteğe işlerini büyütmek ve geliştirmek için başvurabilirler. Girişimci desteği denilince akla ilk gelen ve 2021 yılında sıkça sorulan sorulara bakacak olursak; KOSGEB desteklerinin alımı, sürecin işleyişi ve destekten kimlerin yararlanabileceği gibi konularda pek çok soru sorulmuştur. Bizler de yazımızın devamında Geleneksel Girişimci Destek Programı hakkında detaylı bilgi vererek bu sorulara yanıtlamış olacağız.

 

KOSGEB destekleri nasıl alınır?

İş girişiminde bulunmuş bir kişi eğer KOSGEB’in sunduğu bu destek ödemesine başvurmak ve girişimini geliştirmek istiyorsa öncelikle, destek programına başvurmadan bir yıl önce girişimini gerçekleştirmiş olmalıdır. Sonrasında girişimin sektörünün KOSGEB’in desteklendiği sektörler arasında olup olmadığı kontrol edilmelidir. Daha sonra ise üniversitelerde KOSGEB tarafından verilen girişimcilik eğitimlerini tamamlamak zorundadır.

 

KOSGEB destekleri ne zaman başlıyor?

İşletmeleri geliştirme ve destekleme amaçlı hizmet veren bu programa başvurmak isteyen kişiler, istedikleri zaman başvurabilirler. Sürekli açık olan bu programdan kendilerine uygun bir zaman diliminin seçip, işletmeleri için bu destek sürecini başlatabilirler.

 

KOSGEB destekleri hangi işleri destekliyor?

KOSGEB’in yenilikçi, teknolojik ve katma değeri yüksek kurumların çoğalması adına sunduğu hibe destek ödemeleri; imalat, inşaat, toptan ve perakende ticaret, ulaştırma ve depolama, bilgi ve iletişim, mesleki teknik faaliyetler, destek faaliyetleri, konaklama ve yiyecek hizmetleri, eşya onarımı hizmetleri, kuru temizleme, kuaförlük ve güzellik salonlarının faaliyetleri gibi iş kollarının yer aldığı sektörlere verilmektedir.

Geleneksel Girişimci Destek Programı

KOSGEB destekleri ödemeleri ne kadar?

Girişimcilere 65 bin TL’ye kadar geri ödemesiz nakdi destek sağlayan Geleneksel Girişimci Destek Programı, kuruluş desteği olarak; gerçek kişi işletmelerine 5 bin TL, sermaye şirketi işletmelerine ise 10 bin TL destek tutarı sağlamaktadır. Performans desteği olarak ise program başlangıcından itibaren birinci yıl birinci performans dönemi ve ikinci performans dönemi olmak üzere bu dönemlerin sonlarında işletmeye geri ödemesiz olarak verilir. Performans desteği sürecinde her dönem bir yılı kapsamaktadır. Performans desteği programında ise, MEB tarafından yetkilendirilmiş ve özel eğitim kurumlarından alınmış sertifikalar için 5 bin TL ödeme sağlanır. Bu programda ise her sertifikanın azami destek tutarı 1.000 TL’dir.

Eğer sizler de küçük ya da orta ölçekli işletmenizi belirlediğiniz hedefler doğrultusunda geliştirmek ve ilerletmek istiyorsanız, KOSGEB programları bu planlamalarınızı gerçekleştirmeniz için oldukça uygundur. Küçük ve milli imkanlarla üremekte olduğunuz ürünlerinizi veya kalkındırmak istediğiniz iş yerinizi KOSGEB desteğiyle büyütmek isterken Tüm Grup Danışmanlık’ın uzman kadrosundan ve deneyimlerinden faydalanabilirsiniz.

ÇEREZ BİLGİLENDİRMESİ Deneyiminizi geliştirmek için sitemizde çerezleri kullanıyoruz. Detaylı bilgi için K.V.K.K. Aydınlatma Metni sayfasını ziyaret edebilirsiniz.